Diensten van Fysio Compleet Almelo

De diensten van Fysio Compleet Almelo bestaan onder andere uit algemene fysiotherapie. Daarnaast kunt u ook bij Fysio Compleet Almelo terecht voor specialistische therapie. Zo kunt u hierbij denken aan geriatrie-fysiotherapie en therapie bij claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd.

Fysiotherapie

Fysio Compleet Almelo

Afspraak maken

Loop u al een langere tijd met een lichamelijke klacht? Of heeft u sinds kort moeite met het maken van bewegingen? Neem dan contact op met Fysio Compleet Almelo. Zo kan uw fysiotherapeut u in de meeste gevallen helpen met bijvoorbeeld therapieën.

Bent u benieuwd geworden wat Fysio Compleet Almelo voor u kan betekenen? Laat dan uw gegevens achter via de onderstaande knop. Of neem contact met ons op via ons telefoonnummer of via de mail.

Fysio Compleet Almelo
Fysio Compleet Almelo

Gaat het bewegen lastiger?
Heeft u het idee dat dagelijkse activiteiten niet meer zo makkelijk gaan als voorheen? Lijkt het of u niet meer zo stevig op uw benen staat of heeft u het gevoel sneller vermoeid te zijn na inspanning? Door middel van (beginnende) ouderdomsverschijnselen en/of ziekte is een klachtenvrij lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Zo is de specialist in de ouder wordende mens er voor u en biedt ondersteuning bij het herwinnen van uw zelfstandigheid en mobiliteit.

Therapie, advies, ondersteuning
De geriatrie fysiotherapeut heeft kennis van diverse ziektebeelden, al dan niet gerelateerd aan (beginnende) ouderdom. Ook heeft de geriatrie fysiotherapeut een groot netwerk, wat maakt dat voor u altijd een passende behandeling te vinden is. Zo kan kan de geriatrie fysiotherapeut ondersteuning bieden als het gaat om contact met huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlenende instanties.

Hoe komt u in contact met de geriatrie fysiotherapeut?
Verder kunt u Fysio Compleet Almelo rechtstreeks benaderen. Ofwel, u hoeft niet eerst bij uw huisarts langs te gaan voor een verwijzing. Samengevat kunt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar zien of (en hoe) u verzekerd bent voor fysiotherapie.

Etalagebenen

Etalagebenen wordt in medische termen ook wel symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden (claudicatio intermittens) genoemd. Door slagaderverkalking ontstaat er vernauwing in de bloedvaten. De vernauwde slagaders in de benen voeren te weinig zuurstofrijk bloed aan voor de spieren die worden gebruikt bij het lopen. Hierdoor kunnen pijnklachten en/of krampgevoelens in de benen ontstaan die weer wegtrekken tijdens rust.

Claudicatio Intermittens kent vier stadia met verergering van de klachten per stadia. Hoe eerder wordt begonnen met behandelen van de klachten, hoe meer gemak wordt ervaren na het doorlopen van de trainingsperiode. Fysio Compleet Almelo is specialistisch geschoold in het adequaat kunnen begeleiden en behandelen van patiënten met etalagebenen.

Fysio Compleet Almelo is aangesloten bij ClaudicatioNet. ClaudicatioNet beschikt over een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Daarnaast streeft ClaudicatioNet naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

Vergoeding

Direct in contact komen

Wilt u direct in contact komen met Fysio Compleet Almelo? Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie.