Mail ons

Fysio Compleet Almelo | geriatrie

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het screenen, diagnosticeren en behandelen van de (kwetsbare) ouder wordende mens met bijpassende (complexe) klachten en ziektebeelden. De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis van deze ingewikkelde problematiek en informeert en adviseert de cliënt over de aandoening, de vooruitzichten, de behandeling en gebruik van eventuele hulpmiddelen.

Bij ouder worden hoort een natuurlijk, ingewikkeld proces van biologische verandering. Dit heeft veelal gevolgen voor reservecapaciteit, herstelprocessen en de fysiologie van het ouder worden lichaam. Onze geriatriefysiotherapeuten kunnen deze veranderende processen analyseren en kunnen hieraan gekoppeld een behandelplan uitwerken. De geriatriefysiotherapeuten van Fysio Compleet Almelo kunnen met hun kennis en kunde een wereld van verschil maken en zij streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat waarbij wordt ingezet op het ervaren van een hoogwaardige kwaliteit van leven!

Daarnaast staat de geriatriefysiotherapeut in nauw contact met huisarts, specialist, apotheek en andere zorgverleners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (thuis)zorg, ergotherapeut en diëtist. Ook informeert/adviseert de geriatriefysiotherapeut gezinsleden en mantelzorgers, met het uiteindelijke doel om de zorg zo goed en efficiënt mogelijk te organiseren rondom de cliënt.

Fysio Compleet Almelo | begeleiding

Wanneer kies je voor geriatriefysiotherapie?

De fysiotherapeuten van Fysio Compleet Almelo kunnen jou helpen bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten. Nagenoeg iedere aandoening is te behandelen! De therapeuten van Fysio Compleet Almelo kunnen ondersteunen in het herwinnen van (een combinatie van) kracht, conditie, balans en coördinatie. Ook ben je van harte welkom voor een adviesgesprek over bijvoorbeeld het krijgen van een gezondere leefstijl of het vinden van een nieuwe balans.

Fysio Compleet Almelo | fysiotherapie
Fysio Compleet Almelo | geriatrie

Welke klachten kan de geriatriefysiotherapeut behandelen?

De geriatriefysiotherapeut is erg breed inzetbaar en kan nagenoeg alle klachten analyseren en omzetten naar een behandelplan. De geriatriefysiotherapeut kan onder andere worden ingezet bij:

Zekerheid over kwaliteit

Geriatriefysiotherapeuten hebben na de basisopleiding fysiotherapie een masteropleiding geriatriefysiotherapie gevolgd. De kwaliteit van kennis en handelen door de geriatriefysiotherapeut wordt gewaarborgd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF-NL)

Onze behandelvormen

Fysio Compleet Almelo | fysiotherapie

Fysiotherapie

Wij behandelen patiënten die belemmerd worden bij het bewegen, pijnklachten ervaren of andere vormen van lichamelijke ongemakken ondervinden.
Fysio Compleet Almelo | fysio thuis

Fysiotherapie thuis

Wij behandelen patiënten die belemmerd worden bij het bewegen, pijnklachten ervaren of andere vormen van lichamelijke ongemakken ondervinden.
Fysio Compleet Almelo | manueel

Manuele verrichtingen

Manuele verrichtingen kunnen pijnklachten direct verminderen en kunnen snel de bewegelijkheid van bijvoorbeeld nek en wervelkolom vergroten.
Fysio Compleet Almelo | Geriatrie

Geriatriefysiotherapie

Zijn dagelijkse activiteiten steeds lastiger vol te houden, merk je lichamelijke achteruitgang of ben je recent gevallen? Fysio Compleet Almelo helpt jou vakkundig bij het herwinnen van zelfstandigheid en mobiliteit.
Fysio Compleet Almelo | diabetes obesitas

Diabetes en obesitas

Jouw lichaam in balans met Fysio Compleet Almelo. Wij ondersteunen met afvallen, algeheel actiever worden en gezonder (leren) leven.
Fysio Compleet Almelo | revalidatie

Revalidatie

Tijdens het revalideren is er niets fijner dat je goede, specialistische begeleiding krijgt. Individueel of in een groep. Wij helpen je met het volledige revalidatietraject.
Fysio Compleet Almelo | medische fitness

Medische fitness

Trainen onder supervisie van een gespecialiseerd therapeut in een moderne oefenzaal. Individueel of in groepsverband.
Fysio Compleet Almelo | vergoeding

Fascia therapie

Bindweefseltherapie waarbij verklevingen in het weefsel worden behandeld. Heb je al langere tijd vage pijnlijke klachten? Fysio Compleet Almelo helpt!

Kiezen voor

Fysio Compleet Almelo betekent

Uitstekende kwaliteit

Specialistische therapie

Door gespecialiseerde fysiotherapie de juiste zorg voor jou!

Fysio bij jou thuis

Kan je door jouw klacht(en) niet naar ons toe komen? Wij komen graag bij je thuis. Wel zo makkelijk!

Wij werken samen met